sluiten


Inloggen donateurs

Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op het besloten deel van deze website:              
Inloggen Donateurs

Mededelingen

Afdrukken
okt
12

Donateursdag 2014

Auteur // Janko Duinker

Op zondag 14 december is het weer tijd voor de jaarlijkse donateursdag van Huis van Horus. Dit is de jaarlijkse dag voor donateurs van de stichting. Nog geen donateur? Klik dan hier

Op deze dag wordt de nieuwe Ta Mery gepresenteerd. Het enige Egyptologische tijdschrift in Nederland. Daarnaast kunt u genieten van twee lezingen en wordt het nieuwe programma voor 2015 bekend gemaakt. Dit jaar wordt heel bijzonder, want de nieuwe huisstijl en website zal ook bekend worden gemaakt op deze dag. Klikt u hier voor meer informatie en inschrijven. 

Afdrukken
okt
12

Seminar Egypte en zijn buren

Auteur // Janko Duinker

220px-Amarna_tabletOp zaterdag 8 november presenteert Huis van Horus een seminar over de rol van Egypte in de internationale politiek in het Nieuwe-Rijk. Patrick van Gils neemt u mee naar deze glansrijke periode uit het Oude Egypte. Met de Amarna brieven als startpunt, leidt hij u rond in de internationale betrekkingen en veldslagen uit het Nieuwe-Rijk. Het seminar vindt plaats op zaterdag 8 november in het Lipsius gebouw in Leiden. Klikt u hier voor meer informatie en inschrijven. Nog slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Afdrukken
aug
04

€3000 voor Amarna Project

Auteur // Janko Duinker

In het weekend van 2 en 3 augustus kwam prof. dr. Barry Kemp naar Nederland om twee lezingen te geven over de stad en de mensen uit Amarna. Dankzij de steun van stichting Solace en de schitterende opkomst van meer dan 200 geïnteresseerden is Huis van Horus in staat een bijdrage te leveren voor het Amarna Project van €3.000. Wij danken alle geïnteresseerden die zaterdag en zondag aanwezig waren voor het mogelijk maken van deze bijdrage.  
Afdrukken
jan
13

Seminar Ouderijks graven

Auteur // Patrick van Gils

menna Op Zaterdag 21 juni organiseert Het Huis van Horus het seminar 'Ouderijks graven'.

Het seminar zal ingaan op datering van graven uit dynastie IV-VI. Hoe herken je bepaalde grafwanden, ook als ze niet in context staan maar bijvoorbeeld op de antiekmarkt zijn gekocht? Daarnaast wordt er veel aandacht geschonken aan de kunstenaars en de opdrachtgevers. In blok twee staat de vraag centraal wat sommige scenes zouden kunnen betekenen. Er is sinds een paar jaar weer veel aandacht hiervoor omdat de vraag of de elite wel of niet piramideteksten zouden kunnen kennen weer helemaal actueel is. De prijs voor het seminar is inclusief lunch.

Voor meer informatie en inschrijven voor dit seminar klikt u hier.

Afdrukken
dec
29

Ta-Mery 2013

Auteur // Janko Duinker

tm2013_coverTa-Mery volume 6 is nu verkrijgbaar. Met 12 full colour artikelen over diverse onderwerpen ,een  overzicht van het belangrijkste Egyptologisch nieuws van het afgelopen jaar en een schitterende fotoreportage over de vroege fotografie uit Egypte is Ta-Mery volume 6 onmisbaar voor de Egypte liefhebber. Voor meer informatie, een preview van Ta-Mery volume 6 en de mogelijkheid tot bestellen klikt u hier.