sluiten


Inloggen donateurs

Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op het besloten deel van deze website:              
Inloggen Donateurs

Mededelingen

Afdrukken
sept
26

Cursus Oude Rijk

Auteur // Patrick van Gils

Vanaf zaterdag 11 oktober aanstaande duikt het Huis van Horus de Oude Rijks periode in. In twee cursussen van elk 4 lessen (in okt/nov 2014 en in jan 2015) worden diverse facetten van het Oude Rijk behandeld zodat u een compleet en helder beeld krijgt van deze periode uit de Oud-Egyptische geschiedenis.
Afdrukken
sept
19

steen voor Amarna

Auteur // Janko Duinker

CeilingIn oktober presenteert Huis van Horus een lezing door een Vlaamse Egyptologe. Athena van der Perre zal u onderhouden over de regio Dayr Abu Hinnis, een gedeelte in Midden Egypte dat sinds 2004 onder de Leuvens consessie valt van het Dayr al-Barsha Project. De steengroeven werden gebruikt om de stad Amarna te bouwen. In deze steengroeve is een tijd geleden de grafitto gevonden die de levensduur van Neferteti aanzienlijk heeft verlengd. Klikt u hier voor meer informatie en inschrijven.
Afdrukken
aug
04

€3000 voor Amarna Project

Auteur // Janko Duinker

In het weekend van 2 en 3 augustus kwam prof. dr. Barry Kemp naar Nederland om twee lezingen te geven over de stad en de mensen uit Amarna. Dankzij de steun van stichting Solace en de schitterende opkomst van meer dan 200 geïnteresseerden is Huis van Horus in staat een bijdrage te leveren voor het Amarna Project van €3.000. Wij danken alle geïnteresseerden die zaterdag en zondag aanwezig waren voor het mogelijk maken van deze bijdrage.  
Afdrukken
jan
13

Seminar Ouderijks graven

Auteur // Patrick van Gils

menna Op Zaterdag 21 juni organiseert Het Huis van Horus het seminar 'Ouderijks graven'.

Het seminar zal ingaan op datering van graven uit dynastie IV-VI. Hoe herken je bepaalde grafwanden, ook als ze niet in context staan maar bijvoorbeeld op de antiekmarkt zijn gekocht? Daarnaast wordt er veel aandacht geschonken aan de kunstenaars en de opdrachtgevers. In blok twee staat de vraag centraal wat sommige scenes zouden kunnen betekenen. Er is sinds een paar jaar weer veel aandacht hiervoor omdat de vraag of de elite wel of niet piramideteksten zouden kunnen kennen weer helemaal actueel is. De prijs voor het seminar is inclusief lunch.

Voor meer informatie en inschrijven voor dit seminar klikt u hier.

Afdrukken
dec
29

Ta-Mery 2013

Auteur // Janko Duinker

tm2013_coverTa-Mery volume 6 is nu verkrijgbaar. Met 12 full colour artikelen over diverse onderwerpen ,een  overzicht van het belangrijkste Egyptologisch nieuws van het afgelopen jaar en een schitterende fotoreportage over de vroege fotografie uit Egypte is Ta-Mery volume 6 onmisbaar voor de Egypte liefhebber. Voor meer informatie, een preview van Ta-Mery volume 6 en de mogelijkheid tot bestellen klikt u hier.