sluiten


Inloggen donateurs

Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op het besloten deel van deze website:              
Inloggen Donateurs

Mededelingen

Afdrukken
mei
28

Zomercursus Horemheb

Auteur // Patrick van Gils


Van dinsdag 12 t/m vrijdag 15 juli organiseert Het Huis van Horus de zomercursus Horemheb. Gedurende deze cursus zullen dagelijks 2 lessen worden gegeven waarin diverse aspecten van de regeerperiode van Horemheb de revue zullen passeren.

Voor meer informatie over de zomercursus Horemheb en de mogelijkheid tot inschrijven klikt u hier.

Afdrukken
apr
23

Twee lezingen van Barry Kemp

Auteur // Janko Duinker

panehsy_shrine_large_1Op zaterdag 2 en zondag 3 augustus geeft Prof. dr. Barry Kemp een tweetal lezingen voor het Huis van Horus. Barry Kemp is bekend van de opgravingen in de stad Amarna, de hoofdstad van Achnaton. Sinds 1977 leidt hij de opgraving en publiceert hij regelmatig over de Amarna periode. Recentelijk kwam het boek The City of Akhenaten and Neferteti, Amarna and its People uit.  Prof. dr. Kemp geeft zaterdag 2 augustus een lezing in Leiden en op zondag 3 augustus in Amsterdam

Afdrukken
jan
13

Seminar Ouderijks graven

Auteur // Patrick van Gils

menna Op Zaterdag 21 juni organiseert Het Huis van Horus het seminar 'Ouderijks graven'.

Het seminar zal ingaan op datering van graven uit dynastie IV-VI. Hoe herken je bepaalde grafwanden, ook als ze niet in context staan maar bijvoorbeeld op de antiekmarkt zijn gekocht? Daarnaast wordt er veel aandacht geschonken aan de kunstenaars en de opdrachtgevers. In blok twee staat de vraag centraal wat sommige scenes zouden kunnen betekenen. Er is sinds een paar jaar weer veel aandacht hiervoor omdat de vraag of de elite wel of niet piramideteksten zouden kunnen kennen weer helemaal actueel is. De prijs voor het seminar is inclusief lunch.

Voor meer informatie en inschrijven voor dit seminar klikt u hier.

Afdrukken
dec
29

Ta-Mery 2013

Auteur // Janko Duinker

tm2013_coverTa-Mery volume 6 is nu verkrijgbaar. Met 12 full colour artikelen over diverse onderwerpen ,een  overzicht van het belangrijkste Egyptologisch nieuws van het afgelopen jaar en een schitterende fotoreportage over de vroege fotografie uit Egypte is Ta-Mery volume 6 onmisbaar voor de Egypte liefhebber. Voor meer informatie, een preview van Ta-Mery volume 6 en de mogelijkheid tot bestellen klikt u hier.
Afdrukken
nov
04

Reizen met Het Huis van Horus

Auteur // Patrick van Gils

In januari 2014 organiseert het Huis van Horus een zeer bijzondere Egyptologische reis. Van dinsdag 21 t/m zaterdag 25 januari zal er in samenwerking met Labrys reizen een een reis naar Egyptologisch Londen plaatsvinden. Tijdens deze 5-daagse reis zullen onder andere het British museum en het Petrie museum bezocht worden. Meer informatie over deze reis vindt u hier