sluiten


Inloggen donateurs

Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op het besloten deel van deze website:              
Inloggen Donateurs

Mededelingen

Afdrukken
jan
13

Seminar Ouderijks graven

Auteur // Patrick van Gils

menna Op Zaterdag 21 juni organiseert Het Huis van Horus het seminar 'Ouderijks graven'.

Het seminar zal ingaan op datering van graven uit dynastie IV-VI. Hoe herken je bepaalde grafwanden, ook als ze niet in context staan maar bijvoorbeeld op de antiekmarkt zijn gekocht? Daarnaast wordt er veel aandacht geschonken aan de kunstenaars en de opdrachtgevers. In blok twee staat de vraag centraal wat sommige scenes zouden kunnen betekenen. Er is sinds een paar jaar weer veel aandacht hiervoor omdat de vraag of de elite wel of niet piramideteksten zouden kunnen kennen weer helemaal actueel is. De prijs voor het seminar is inclusief lunch.

Voor meer informatie en inschrijven voor dit seminar klikt u hier.

Afdrukken
dec
29

Ta-Mery 2013

Auteur // Janko Duinker

tm2013_coverTa-Mery volume 6 is nu verkrijgbaar. Met 12 full colour artikelen over diverse onderwerpen ,een  overzicht van het belangrijkste Egyptologisch nieuws van het afgelopen jaar en een schitterende fotoreportage over de vroege fotografie uit Egypte is Ta-Mery volume 6 onmisbaar voor de Egypte liefhebber. Voor meer informatie, een preview van Ta-Mery volume 6 en de mogelijkheid tot bestellen klikt u hier.
Afdrukken
nov
04

Reizen met Het Huis van Horus

Auteur // Patrick van Gils

In januari 2014 organiseert het Huis van Horus een zeer bijzondere Egyptologische reis. Van dinsdag 21 t/m zaterdag 25 januari zal er in samenwerking met Labrys reizen een een reis naar Egyptologisch Londen plaatsvinden. Tijdens deze 5-daagse reis zullen onder andere het British museum en het Petrie museum bezocht worden. Meer informatie over deze reis vindt u hier

 

 

Afdrukken
apr
11

De Machtige vrouwen van het Oude Egypte nu ook in Den Haag

Auteur // Janko Duinker

02_FarbigeModellbsteKniginNofreteteDetail_websiteDe cursus De machtige vrouwen van het Oude Egypte gaat binnenkort van start aan de HOVO Rotterdam, campus Den Haag. Na een introductie over de verhouding tussen de seksen in Egypte komt u alles te weten over verschillende vrouwelijke heersers en de manier waarop zij zich profileerden m.b.t. het Egyptische koningschap. Meer informatie op de website van de HOVO Den Haag.  
Afdrukken
dec
19

Donaties 2012 bekend

Auteur // Janko Duinker

Logo_huis_van_horus_klein9 December heeft Het Huis van Horus de donaties voor 2012 bekend gemaakt. We zijn erg trots op het feit dat we bijna €5000,- kunnen doneren aan vier verschillende egyptologische projecten. Klik hier voor het overzicht, ook van vorige jaren.