sluiten


Inloggen donateurs

Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op het besloten deel van deze website:              
Inloggen Donateurs

Mededelingen

Afdrukken
aug
22

Enigmatische Periodes deel II

Auteur // Janko Duinker

800px-Louvre_042005_10De 25ste dynastie, beter bekend als de Nubische periode, staat de afgelopen tijd in de spotlight. De chronologie is afgelopen jaar gronig ter discussie gesteld. Deze gelegenheid heeft Huis van Horus aangegrepen om een twee daagse cursus te organiseren over deze 25ste dynastie. Een periode die niet in de standaard interesse sfeer ligt van de meeste mensen, maar misschien juist daarom wel des te interessanter is. Docenten Gerard Broekman, Koen Donker van Heel en Janko Duinker zullen u twee dagen onderhouden over chronologie, het schrift en de collectie van het RMO uit deze periode. Klikt u hier voor meer informatie.
Afdrukken
aug
04

€3000 voor Amarna Project

Auteur // Janko Duinker

In het weekend van 2 en 3 augustus kwam prof. dr. Barry Kemp naar Nederland om twee lezingen te geven over de stad en de mensen uit Amarna. Dankzij de steun van stichting Solace en de schitterende opkomst van meer dan 200 geïnteresseerden is Huis van Horus in staat een bijdrage te leveren voor het Amarna Project van €3.000. Wij danken alle geïnteresseerden die zaterdag en zondag aanwezig waren voor het mogelijk maken van deze bijdrage.  
Afdrukken
jan
13

Seminar Ouderijks graven

Auteur // Patrick van Gils

menna Op Zaterdag 21 juni organiseert Het Huis van Horus het seminar 'Ouderijks graven'.

Het seminar zal ingaan op datering van graven uit dynastie IV-VI. Hoe herken je bepaalde grafwanden, ook als ze niet in context staan maar bijvoorbeeld op de antiekmarkt zijn gekocht? Daarnaast wordt er veel aandacht geschonken aan de kunstenaars en de opdrachtgevers. In blok twee staat de vraag centraal wat sommige scenes zouden kunnen betekenen. Er is sinds een paar jaar weer veel aandacht hiervoor omdat de vraag of de elite wel of niet piramideteksten zouden kunnen kennen weer helemaal actueel is. De prijs voor het seminar is inclusief lunch.

Voor meer informatie en inschrijven voor dit seminar klikt u hier.

Afdrukken
dec
29

Ta-Mery 2013

Auteur // Janko Duinker

tm2013_coverTa-Mery volume 6 is nu verkrijgbaar. Met 12 full colour artikelen over diverse onderwerpen ,een  overzicht van het belangrijkste Egyptologisch nieuws van het afgelopen jaar en een schitterende fotoreportage over de vroege fotografie uit Egypte is Ta-Mery volume 6 onmisbaar voor de Egypte liefhebber. Voor meer informatie, een preview van Ta-Mery volume 6 en de mogelijkheid tot bestellen klikt u hier.
Afdrukken
nov
04

Reizen met Het Huis van Horus

Auteur // Patrick van Gils

In januari 2014 organiseert het Huis van Horus een zeer bijzondere Egyptologische reis. Van dinsdag 21 t/m zaterdag 25 januari zal er in samenwerking met Labrys reizen een een reis naar Egyptologisch Londen plaatsvinden. Tijdens deze 5-daagse reis zullen onder andere het British museum en het Petrie museum bezocht worden. Meer informatie over deze reis vindt u hier