Warning: Creating default object from empty value in /home/koopma22/domains/huisvanhorus.nl/public_html/plugins/system/metamod/modulehelper.php on line 320
Mededelingen
sluiten


Inloggen donateurs

Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op het besloten deel van deze website:              
Inloggen Donateurs

Mededelingen

Afdrukken
okt
12

Binnenkort beschikbaar: onze nieuwe website

Auteur // Janko Duinker

Vanwege het feit dat binnen enkele dagen onze nieuwe website online zal gaan is de informatie aangaande onze activiteiten op deze site niet geheel up-to-date. Onze excuses hiervoor.

Afdrukken
okt
12

Ta-Mery 7 (2014-2015)

Auteur // Janko Duinker

Ta-mery volume 7 (2014-2015) is vanaf heden bestelbaar. Ta-Mery volume 7 bevat diverse artikelen over het Oude Egypte en de Egyptologie. Onder andere magie in Amarna, het Serapeum tijdens de 19de dynastie, maar ook de vraag of twee voorwerpen gevonden in een Leids antiquariaat echt zijn passeren de revue. Daarnaast bevat Ta-Mery volume 7, zoals gebruikelijk, een overzicht van het belangrijkste Egyptologische nieuws uit het afgelopen jaar.

Wanneer onze nieuwe website online is kunt u Ta-Mery volume 7 digitaal bestellen. Indien u niet kunt wachten om uw exemplaar aan te schaffen kunt u een exemplaar bestellen door een email met uw gegevens te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Afdrukken
aug
04

€3000 voor Amarna Project

Auteur // Janko Duinker

In het weekend van 2 en 3 augustus kwam prof. dr. Barry Kemp naar Nederland om twee lezingen te geven over de stad en de mensen uit Amarna. Dankzij de steun van stichting Solace en de schitterende opkomst van meer dan 200 geïnteresseerden is Huis van Horus in staat een bijdrage te leveren voor het Amarna Project van €3.000. Wij danken alle geïnteresseerden die zaterdag en zondag aanwezig waren voor het mogelijk maken van deze bijdrage.  
Afdrukken
jan
13

Seminar Ouderijks graven

Auteur // Patrick van Gils

menna Op Zaterdag 21 juni organiseert Het Huis van Horus het seminar 'Ouderijks graven'.

Het seminar zal ingaan op datering van graven uit dynastie IV-VI. Hoe herken je bepaalde grafwanden, ook als ze niet in context staan maar bijvoorbeeld op de antiekmarkt zijn gekocht? Daarnaast wordt er veel aandacht geschonken aan de kunstenaars en de opdrachtgevers. In blok twee staat de vraag centraal wat sommige scenes zouden kunnen betekenen. Er is sinds een paar jaar weer veel aandacht hiervoor omdat de vraag of de elite wel of niet piramideteksten zouden kunnen kennen weer helemaal actueel is. De prijs voor het seminar is inclusief lunch.

Voor meer informatie en inschrijven voor dit seminar klikt u hier.

Afdrukken
nov
04

Reizen met Het Huis van Horus

Auteur // Patrick van Gils

In januari 2014 organiseert het Huis van Horus een zeer bijzondere Egyptologische reis. Van dinsdag 21 t/m zaterdag 25 januari zal er in samenwerking met Labrys reizen een een reis naar Egyptologisch Londen plaatsvinden. Tijdens deze 5-daagse reis zullen onder andere het British museum en het Petrie museum bezocht worden. Meer informatie over deze reis vindt u hier